Alderweireld: ‘Voor mij was het goed dat Jan vertrok’

Toby Alderweireld is blij met zijn ontwikkeling dit seizoen. Mede door het vertrek van landgenoot Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur kreeg de Belgische Ajax-verdediger meer verantwoordelijkheid. Daardoor heeft hij deze jaargang naar eigen zeggen stappen gemaakt.

‘Het klinkt misschien gek, maar voor mij is het goed geweest dat Jan vertrok bij Ajax’, aldus Alderweireld in Voetbal International. ‘Begrijp me niet verkeerd, ik heb hem heel hoog zitten, als voetballer en als persoon. Maar we hebben jarenlang een vast koppel gevormd. Jan was de grote man achterin bij Ajax.’

‘Na zijn vertrek kwam er meer verantwoordelijkheid op míjn schouders te liggen. Ik moest uit zijn schaduw treden. Voor mijn ontwikkeling is dat goed geweest. Ik heb zijn vertrek op mijn eigen manier proberen op te vangen. Volgens mij is dat gelukt. Waarbij het natuurlijk ook scheelde dat we er met Niklas Moisander een goeie en ervaren verdediger bij kregen.’

Ajax-trainer Frank de Boer gaf afgelopen winterstop aan dat hij verwacht dat Alderweireld na dit seizoen vertrekt. De verdediger zelf weet nog niet waar zijn toekomst ligt. ‘Een voorkeur voor een bepaalde competitie heb ik niet. Als je bij Ajax hebt gespeeld, kun je volgens mij in elke competitie spelen.’

Tekst: VI.nl

Related posts