Ook Sana volgt de ‘Hoesen-route’

Tobias Sana kwam als grote onbekende naar Ajax, maar maakte al snel indruk op Frank de Boer, die hem betitelde als “exotische verrassing”. Inmiddels is het stil rond de Zweed.

Sana vertoont anno nu zijn kunsten bij het tweede elftal, maar wanhoopt niet. De tweevoudig Zweeds international blijft rustig en haalt zijn inspiratie haalt uit de ontwikkeling die een ploeggenoot de voorbije maanden doormaakte.

Toen Danny Hoesen bij Ajax arriveerde stippelde de technische staf een aangepast trainingsschema voor de jongeling uit. Met name de fysieke ontwikkeling stond hierin centraal. Inmiddels komt Hoesen regelmatig in actie voor de hoofdmacht en heeft hij zichtbaar aan kracht gewonnen.

Ook Sana werkt een individueel programma af. “Ik merk dat de zware trainingen me helpen, maar heb soms tijdens de tweede helft last van zware benen. Ik moet eraan wennen”, zo tekende Ajax Life op uit de mond van de aanvaller. “Het is de bedoeling dat ik straks na negentig minuten net zo voluit kan gaan als in de eerste minuut.”

Tekst: GOAL.com

Related posts