Jong Ajax overtuigend langs kampioen Heerenveen: 0-2

Jong Ajax heeft maandagavond de huldiging van kampioen sc Heerenveen ingeleid met een knappe overwinning. In een goedgevuld Abe Lenstra Stadion won Ajax met 0-2 dankzij fraaie treffers van Thulani Serero en Tobias Sana.

Duizenden toeschouwers waren maandagavond naar de Friese voetbaltempel gekomen om het duel van beide reserveteams te aanschouwen. Aanleiding van de hoge opkomst was de huldiging van de thuisploeg. De beloften van Heerenveen werden vorige week kampioen en dat zou na de wedstrijd tegen Ajax op feestelijke wijze worden gevierd. Hoewel zich onder de vele kinderen op de tribunes ook veel Ajacieden bevonden, kon het gros van de toeschouwers de handen pas op elkaar zetten toen de huldiging daadwerkelijk begon. Dus na het laatste fluitsignaal. Voor die tijd hadden ze geen reden tot juichen, aangezien Ajax het Friese feestje inleidde met een overtuigende 0-2 overwinning.

Trainer Gery Vink was dan ook een tevreden man na afloop. ,,We hebben een zeer acceptabele wedstrijd gespeeld en terecht gewonnen. Alleen verzuimen we om nog meer doelpunten te maken. Loop je uit naar 4-0, dan creëer je veel meer rust voor jezelf. Maar nu kon het bij één tegentreffer nog spannend worden.’’

Opstelling Jong Ajax: Kramer, Ligeon, Veltman, Denswil, Dijks, Serero, Sana, Andersen, De Sa (83. Tete), Hoesen (74. Boccara), Boerrigter (63. Lukoki).

Tekst: Ajax.nl

Related posts