Geels geeft advies: ‘Sigthórsson moet meer voorin blijven hangen’

Ruud Geels heeft zich desgevraagd uitgelaten over de spitsen van Ajax. Tegenover Ajax Life spreekt de voormalig topspits, die zijn carrière in 1984 beëindigde, zijn voorkeur uit. Volgens de twintigvoudige Nederlands international (elf goals) boffen de Amsterdammers met de twee centrale aanvallers die ze in dienst hebben.

“In Kolbeinn Sigthórsson heeft Ajax gewoon een hele goede aanvaller. Het probleem is alleen dat spitsen zich tegenwoordig vaker terug laten zakken, waardoor ze het speelveld kleiner maken. Sigthórsson moet gewoon meer voorin blijven hangen en zich meer concentreren op het aanvallen. Voor de rest vind ik hem een erg goede spits. Ik ben blij verrast. Hij zal ook alleen nog maar beter worden”, verwacht Geels.

“Over Danny Hoesen kan ik weinig zeggen. Die heb ik nog niet heel vaak aan het werk gezien. Maar wat ik zag, was veelbelovend. Het is voor die jongen belangrijk minuten te maken en ervaring op te doen. Tegenwoordig zijn er niet heel veel echte spitsen meer. Ajax heeft er toevallig twee in huis, dus mogen ze zich in hun handjes wrijven. De vraag wie beter is, is onredelijk. Daarvoor heeft Hoesen te weinig gespeeld. Tot nu toe blijft Sigthórsson de nummer één”.

Bron: Ajaxlife

Related posts