‘Eriksen gaf geen krimp of spoor van irritatie’

Marten de Roon kreeg afgelopen wedstrijd de taak om Ajacied Christian Eriksen te dekken. De Roon bekent dat hij Eriksen probeerde te irriteren tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen.

“We hadden onze tactiek helemaal afgestemd op op Ajax. Eriksen is een creatieve speler en hij mocht niet aan de bal komen. Daarom moest ik hem de hele wedstrijd voor de voeten lopen. Dat heb ik gedaan”, zegt De Roon in Het Parool.

De mandekker was verbaasd dat Eriksen geen enkele reactie liet zien over zijn acties. “Ik weet dat Eriksen die mandekking vervelend vindt, maar hij zegt niks. Geen spoor van irritatie bij die gast. Hij is alleen maar bezig met zijn eigen team. Aan de tegenstanders besteedt hij geen aandacht”, aldus van Roon.

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts