Cruijff: ‘Ajax op tweederde van de mogelijkheden’

Johan Cruijff bracht in het seizoen 2010/2011 de veelbesproken ‘fluwelen revolutie’ bij Ajax in beweging. Volgens de legendarische nummer veertien is er nog altijd veel werk te verrichten in de Amsterdam ArenA.

“Met veel aandacht lees en hoor ik alle reacties op de ontwikkelingen bij Ajax. Toen we begonnen was zo´n 45 procent voor en 55 procent tegen, nu is dat omgekeerd of misschien 60-40 of zo”, aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf. “Dit houdt in dat er binnen Ajax nog altijd mensen zijn die er vanuit gaan dat het mis gaat. Dat is hun goed recht, zolang ze het huidige proces niet bewust ondermijnen. Intussen moeten de mensen, die wel in de huidige koers geloven, blijven beseffen dat er nog een lange weg is te gaan. Ten slotte zijn we nog geen jaar bezig.”

“Daarom ben ik ook blij met de houding van Frank de Boer. De kans is groot dat hij voor de derde achtereenvolgende keer landskampioen wordt, toch blijft hij benadrukken dat hij als hoofdcoach pas tweeënhalf jaar bezig is en nog stappen moet maken. Daarmee geeft Frank het goede voorbeeld aan de rest. Want als je alle onderdelen tegen het licht houdt, dan zit je misschien op 60 procent van wat het zou moeten zijn. Ajax zit daarmee op tweederde van de mogelijkheden, omdat ik 90 procent als het hoogst haalbare zie. De Boer begrijpt dat en hopelijk gaan anderen dat ook inzien.”

Tekst: FcUpdate

Related posts