Band tussen Meulensteun en Van der Sar gaat Ajax United-talenten opleveren

Met de terugkeer van topspelers naar de organisatie van Ajax voorspelde Johan Cruijff vele voordelen bij het strikken van toptalent. Die zienswijze lijkt nu al uit te komen.

Het meest recente voorbeeld is Isaac Cuenca, die van FC Barcelona gehuurd kon worden door de aanwezigheid van Frank de Boer en Marc Overmars. In de toekomst hoopt Ajax ook te profiteren van de banden die Dennis Bergkamp nog altijd met Arsenal onderhoudt, maar op kortere termijn lijkt de rol van marketingdirecteur Edin van der Sar een belangrijke te worden.

Als we Rene Meulensteen, de assistent-trainer van Manchester United, mogen geloven tenminste. “Paul Scholes en Nicky Butt waren heus nog niet klaar voor het grote werk toen zij op hun negentiende in het eerste kwamen. Maar ze kregen wel de kans om door te groeien. Voor die jongere gasten zou het goed zijn om minuten te maken. Ze moeten wedstrijden spelen. Nee, niet in het Championship, maar wel bijvoorbeeld bij Ajax. Ik zal Edwin van der Sar daarvan keurig op de hoogte houden”, aldus de rechterhand van Sir Alex.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts