Cillessen: ‘Sfeer hetzelfde als na nederlaag’

Jasper Cillessen en Ajax lieten vrijdagavond twee dure punten liggen in de Amsterdam ArenA. De doelman keert dan ook met een gemengd gevoel terug naar de reservebank.

Tevreden kon Jasper Cillessen na afloop van Ajax – sc Heerenveen niet zijn. Zelf keepte de 23-jarige Groesbeeker dan wel een prima wedstrijd, na afloop overheerste de teleurstelling over de twee verloren punten. Ook al behoedde Cillessen zijn ploeg in de slotfase nog wel voor een nederlaag, een lach kon er niet vanaf in de mixed zone. “Nee natuurlijk niet. Liever had ik die bal vlak voor tijd laten lopen, maar hadden we wel drie punten gepakt. Dit is heel zuur, zeker na het goede resultaat van vorige week.”

“De sfeer is in de kleedkamer dan ook hetzelfde als na een nederlaag”, bekende de doelman tegenover de verzamelde media. “In de rust sta je met 1-0 voor, maar daarna geven we het weg. Hoe dat komt? Als we dat wisten waren we anders de kleedkamer uitgekomen. Heerenveen zette ons in de tweede helft beter vast, daar konden we moeilijk mee omgaan. We kwamen daarom niet in ons vertrouwde spel.”

Dat kampioenschap is nog niet in gevaar, maar Cillessen en Ajax vergaten vrijdagavond om een hand op de schaal te leggen. Het is nu afwachten wat concurrenten Vitesse, feyenoord en psv dit weekeinde doen. Volgende week keert Cillessen in ieder geval terug naar de reservebank. “Ik had gehoopt dat we aan deze twee wedstrijden zes punten overhielden. Dat zijn er vier geworden, dus helemaal tevreden kan ik niet zijn.”

Tekst: Goal.com

Related posts