Moisander: ‘Maher en Viergever? Die zou ik er graag bij hebben hier’

Ajax jaagt op de 32ste landstitel uit de geschiedenis van de club en doet dat met twee spelers met een verleden bij AZ in de basis. Kolbeinn Sigthórsson maakte een kleine twee jaar geleden de overstap van Alkmaar naar Amsterdam en afgelopen zomer volgde Niklas Moisander zijn voorbeeld. Voor de aankomende transferperiode zijn er ook weer spelers van AZ in beeld bij Ajax.

Ajax houdt rekening met een vertrek van Toby Alderweireld, Christian Eriksen en/of Siem de Jong en Nick Viergever en Adam Maher worden genoemd als mogelijke opvolgers. “Dat zijn goede spelers, die ik er graag bij zou hebben hier”, zegt Moisander, die bij AZ met Viergever een centraal verdedigingsduo vormde, in gesprek met NUsport. De Fin benadrukt echter dat hij hoopt dat Alderweireld gewoon in Amsterdam zal blijven.

De Belg wordt met diverse clubs uit vooral Engeland in verband gebracht, maar dat betekent niet dat Alderweireld ook zeker zal vertrekken. “Het hangt er ook vanaf of de voor hen (doelend op Alderweireld, Eriksen en De Jong, red.) ideale club zich meldt”, weet Moisander. “Het zijn alle drie slimme jongens, ze zeggen echt niet zomaar overal ‘ja’ tegen en weten wat ze hier hebben. Ik vertel ze ook dat ik wil dat ze blijven. Ik doe er alles aan om dit team bij elkaar te houden.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts