Kanu vanavond op tribune bij Ajax-Heerenveen

Nwanko Kanu is vanavond te gast bij Ajax. De spits kent natuurlijk nog zijn voormalig ploeggenoten Edwin van der Sar, Marc Overmars en Frank de Boer met wie hij in 1995 de Champions League won. Wat brengt hem in Amsterdam?

Ze stonden gistermiddag even raar te kijken, de selectiespelers van ADO Den Haag. Is hij het nou? Jazeker. Nwankwo Kanu, die in de jaren negentig Europa veroverde met het Ajax van Louis van Gaal, bracht een bliksembezoek aan het trainingscomplex van ADO in het Haagse Zuiderpark. Kanu kwam even babbelen met Kenneth Omeruo, de Nigeriaanse international van ADO die in februari nog met zijn land de Afrika Cup wist te winnen.

‘Als ambassadeur van de Nigeriaanse voetbalbond is het belangrijk om contact te houden met de spelers van onze selectie’, vindt Kanu, die zijn land in 1996 hoogstpersoonlijk de olympische voetbaltitel bezorgde. ‘Kenneth is onze beste verdediger. Die verdient wel een bezoekje. En misschien kan hij nog wel wat leren van deze oude man.’ Natuurlijk maakt Kanu van de gelegenheid gebruik om ook zijn oude club in Amsterdam te bezoeken. Vanavond zit hij op de tribune bij Ajax-Heerenveen.

Bron: AD Sportwereld

Related posts