Eriksen zet transferperikelen op ‘stand by’

Christian Eriksen wil niet nadenken over een transfer tot het seizoen met Ajax voorbij is. “Ik heb het voor mezelf op stand-by gezet. Zolang we met Ajax nog in de kampioensrace zitten, ben ik uitsluitend daarmee bezig. Daarna kijken we wel wat er gebeurt”, aldus Eriksen, die niet voor de eerste de beste club Ajax vaarwel zegt. Op de vraag of hij klaar is voor een stap hoger, durft hij geen bevestigend antwoord te geven.

“Dat hangt er natuurlijk van af waar je naar kijkt. In eerste instantie naar jezelf en waar je staat in je ontwikkeling. Maar ook naar de club die interesse toont. Zou je daar tussen kunnen komen, ga je daar spelen? En je moet ook je gevoel laten spreken. Dat is het allerbelangrijkste.”

Door het vertrek van spelers als Eriksen heeft Ajax moeite om bij de Europese top aan te haken. De middenvelder betwijfelt of dat ooit zal veranderen. “Ik denk dat het sowieso een kwestie van lange adem is. Je moet de tijd nemen om iets op te bouwen en daarbij niet van je filosofie afwijken. Maar ik denk dat spelers opleiden en ze uiteindelijk verkopen ook een wezenlijk onderdeel is van Ajax’ filosofie. Die inkomsten kun je ook niet missen. Je moet daar een balans in zien te vinden.”

Tekst: Goal.com

Related posts