De Boer ziet drie onthouden penalty’s maar legt ook schuld bij eigen ploeg (Incl. video)

Ajax leek de kampioensschaal steeds steviger vast te kunnen pakken, maar na vrijdagavond is de titelstrijd weer spannender geworden. De lijstaanvoerder kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen sc Heerenveen. Frank de Boer zocht de schuld vooral bij zijn eigen ploeg.

”We hebben niet gebracht wat we moesten brengen. We waren veel te slordig, gingen lopen met de bal en leden veel balverlies. Heerenveen deed het goed, maar sommigen waren vandaag niet scherp genoeg. Ik heb erop gehamerd dat we de juiste keuzes moesten maken want anders weet je dat de tegenstander iets te halen heeft. Nee, ik zag dit niet aankomen want we spelen goed de laatste tijd. Ik hamer erop dat de focus moet blijven. Maar ons spel is gewoon nauwkeurig en als je dan niet scherp bent, dan kun je tegen een deukje aanlopen’, praat De Boer verder.

De Boer vond dat Ajax met een 2-0 voorsprong de rust had moeten halen. In het tweede bedrijf zag De Boer zijn ploeg afglijden; Ajax was niet scherp genoeg, onrustig en de spelers maakten verkeerde keuzes. “Dat krijg je het lastig tegen een ploeg als Heerenveen”, vertelde hij na afloop aan het ANP.

De Boer constateerde dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük zijn ploeg twee en wellicht wel drie strafschoppen heeft onthouden. Zo maakte Ramon Zomer al vroeg in het duel een grijpende beweging naar de bal. ‘Belachelijk natuurlijk. Hij gaat gewoon met twee handen naar de bal toe. Ik dacht dat hij als een handballer of basketballer wilde dribbelen.” De Boer hekelde ook een vrije trap voor een overtreding binnen het strafschopgebied; ” Eriksen kreeg een vrije trap in de zestien en volgens mij is dat gewoon een penalty’. Daarnaast was er nog een handsbal van Pele van Anholt. ‘In de tweede helft kan ik erin komen dat hij hem niet geeft, maar in de eerste helft niet’.

Beelden van Eredivisie Live vind je hier.