AZ maakt noodgedwongen ommezwaai: ‘We gaan voor de winst en willen psv tik geven’

Psv kan na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Ajax het kampioenschap vergeten, maar kan nog tweede worden en zich op die manier plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Dat zou gunstig zijn voor AZ, dat bij een tweede plaats voor psv in de Eredivisie ook bij een nederlaag in de KNVB bekerfinale de Europa League in zal gaan. Zaterdag staan AZ en psv tegenover elkaar in de competitie. Trainer Gert-Jan Verbeek van AZ liet vlak na het bekerduel tegen Ajax nog weten wellicht wel een deal te willen maken maar daar denkt hij nu, noodgedwongen door de slechte positie van AZ op de ranglijst, toch anders over.

“Ja, ik heb Dick Advocaat al gebeld. Psv laat ons de finale winnen en zij krijgen van ons drie punten”, aldus Verbeek smalend na afloop van het bekerduel tegen Ajax (zie bericht). “Maar zelfs áls we al iets zouden willen, dan nog kan Frank de Boer niks zeggen als ik zes basisspelers rust geef in de competitie tegen psv. Dan heeft hij nóg geen recht van spreken.”

Hoe anders is de hoding in Alkmaar enkele weken later, nu AZ nog steeds niet zeker is van lijfsbehoud in de Eredivisie: “We staan maar zes punten voor op nummer zestien Roda JC”, zegt aanvoerder Nick Viergever in het Algemeen Dagblad. “Bovendien weet je niet of psv die andere duels ook zal winnen. De nederlaag tegen Ajax zal nog wel in de groep zitten. We gaan dus gewoon voor de winst.”

Viergever benadrukt dat AZ psv ‘een extra tik’ wil geven in de aanloop naar de bekerfinale, die voor donderdag 9 mei op het programma staat. Psv staat met nog vier competitieduels te gaan derde in de Eredivisie, maar heeft slechts een punt minder dan Vitesse, dat zondag op bezoek moet bij feyenoord. Koploper Ajax heeft na zondag zes punten meer dan psv.

Bron: Voetbalzone

Related posts