Ajax loopt schade op tegen Heerenveen: 1-1

Ajax leek de kampioensschaal steeds steviger vast te kunnen pakken, maar sinds vrijdagavond is de titelstrijd toch weer iets spannender geworden. De ploeg van Frank de Boer kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ondanks dat Ajax niet uit de startblokken schoot was Ajax de eerste helft heer en meester, maar het bleef bij slechts één treffer. In de 26e minuut kopte Viktor Fischer een prima voorzet van Ricardo van Rhijn van dichtbij raak. Een paar minuten na het beginsignaal kwam Heerenveen goed weg, nadat de scheidsrechter een zuivere handsbal van Ramon Zomer in het strafschopgebied over het hoofd zag. Pech voor Heerenveen was het wegvallen van Filip Djuricic. De aanvaller moest na half uur naar de kant met waarschijnlijk een hamstringblessure.

Na rust speelde Heerenveen gedurfder dan in de eerste helft. Dat resulteerde na tien minuten in de gelijkmaker van Alfred Finnbogason na een voorzet van Kums: 1-1. Ajax stelde er bar weinig tegenover. Het tempo lag veel te laag en creativiteit ontbrak. In de 71e minuut was Ajax het dichst bij de tweede treffer. Niklas Moisander kopte keihard op de paal na een vrije trap van Christian Eriksen. Ook Heerenveen kreeg nog een uitstekende mogelijkheid op een tweede goal, maar Yassine El Ghanassy miste. Ajax beklaagde zich daarna opnieuw over scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die ook niet voor een strafschop floot toen Van Anholt de bal met zijn onderarm blokte. Door de komst van invallers Ryan Babel, Derk Boerrigter en vlak voor tijd van Danny Hoesen werd de druk op het Friese doel groter, maar gescoord werd er niet meer en dus moet Ajax afwachten of de concurrentie de komende dagen dichterbij komt of niet.

Ajax-sc Heerenveen 1-1 (1-0)
26. Viktor Fischer 1-0
53. Finnbogason 1-1

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 51701
Kaarten:
Geel:
Ricardo van Rhijn, Lasse Schöne (beiden Ajax), Van Anholt, El Ghanassy (beiden Heerenveen)

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Daley Blind, Christian Eriksen, Christian Poulsen (64. Ryan Babel), Siem de Jong, Viktor Fischer (90. Danny Hoesen), Kolbeinn Sigthorsson(82. Derk Boerrigter), Lasse Schöne.

Opstelling sc Heerenveen:
Nordfelt, Van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Kruiswijk, De Roon (’78 Marecek), Kums, Van den Berg, El Ghanassy, Finnbogason (’91 Uth), Djuricic (’30 Van La Parra)

Related posts