Van Basten: ‘Wij kunnen het Ajax zeker lastig maken’

Verliezen bij Ajax is volgens Marco van Basten geen schande, maar de SC Heerenveen-trainer haalt extra motivatie uit het feit dat de Amsterdammers de gedoodverfde kampioen zijn. De Friezen hebben de punten op hun beurt hard nodig in de strijd om Europees voetbal.

‘Normaliter pak je niet zo makkelijk punten in De Arena. Maar wij willen meedoen aan de play-offs, daar hebben we nog punten voor nodig. Ajax moet het spel maken, dat is altijd moeilijker. Als wij goed staan, kunnen we het Ajax zeker lastig maken.’

Daarbij kan Van Basten beschikken over de herstelde middenvelders Marten de Roon en Filip Djuricic. Verdediger Jeffrey Gouweleeuw keert terug van een schorsing. Toch wilde Van Basten nog niets prijsgeven over zijn strijdplan.

Alleen Vitesse slaagde er dit seizoen in De Arena in het volle pond mee terug naar huis te nemen, maar dat betekent niet dat Van Basten zich neerlegt bij een verlies. ‘Zeker niet als het een grote nederlaag wordt, dat is niet goed voor ons imago. Ajax is de gedoodverfde kampioen, het is een extra motivatie om juist daarom een goede prestatie neer te zetten.’

Na Ajax krijgen de Friezen eerst AZ en FC Utrecht op bezoek, waarna het de competitie afsluit bij Roda JC Kerkrade. Op dit moment staat het zevende. NEC, de eerste ploeg onder de play-offstreep, heeft vier punten achterstand.

Tekst: VI.nl

Related posts