Speciaal programma stoomde Hoesen klaar voor tweede seizoenshelft

Toen Ajax voor aanvang van dit seizoen Danny Hoesen aantrok, werden her en der wenkbrauwen gefronst. De aanvaller had net een seizoen als huurling bij Fortuna Sittard achter de rug, waarin hij dertien keer scoorde. Fulham liet hem naar Amsterdam gaan en bij Ajax kwam hij terecht bij de beloften. Achter de schermen stoomde de club hem via een speciaal programma klaar voor de tweede seizoenshelft.

Hoesen werd echter sneller dan gedacht al ingezet en pikte een paar doelpunten mee: tegen VVV-Venlo, Borussia Dortmund, psv, Willem II en Vitesse. In een interview met Ajax Life legt Hoesen nu uit dat zijn club de concurrentie een keer voor wilde zijn en daarom direct in de Jupiler League rondkeek, in plaats van een tussenstation af te wachten. Het lijkt te hebben gewerkt.

“Het was een experiment, ook Ajax had het niet eerder gedaan. Het ging goed, maar ik werd zwaarder, waardoor ik wat pijntjes kreeg. Ik kon daardoor tijdens wedstrijden niet meer optimaal gebruik maken van mijn snelheid, wat bij Fortuna juist mijn sterke punt was”, zegt Hoesen, die zich inmiddels wel topfit voelt. “En veel sterker dan in de zomer. Ik kan mijn lichaam veel beter gebruiken en daardoor de bal beter afschermen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts