Flinke winst voor Amsterdam bij finale Europa League

De Amsterdam ArenA is 15 mei het toneel voor de finale van de Europa League. Kornelis Dijkman, directeur van Topsport Amsterdam, is nauw betrokken hij het voetbalevenement en verwacht een winst tussen de 9 en 16 miljoen euro. ‘Een onafhankelijk bureau heeft deze cijfers berekend op basis van de laatste 4 jaar. Boekarest hield in 2012 negen miljoen over, Hamburg in 2010 zestien. Amsterdam lijkt qua stad meer op Hamburg, dus ik ben positief gestemd’ aldus DIjkman.

‘De grootheid van een Europese finale wordt wel eens onderschat, maar op zo’n dag ben je het middelpunt van de wereld. De impact is gigantisch, want iedereen kijkt. De stad profiteert daar van mee. Zo vaak wordt er geen Europese finale in Nederland georganiseerd.’ De laatste keer was in 2006, toen Sevilla in Eindhoven de UEFA Cup won. Amsterdam organiseerde in 1998 voor het laatst een Europese eindstrijd. Real Madrid won toen ten koste van Juventus de Champions League.

Dijkman begrijpt wel dat Amsterdam de finale toegewezen heeft gekregen. ‘De bereikbaarheid van de ArenA is uitstekend, zowel met de auto als openbaar vervoer. Ook de hospitality is goed. Bovendien is het stadion onlangs verbouwd. Dit is een soort cadeautje van de UEFA aan de ArenA.’

Aan de organisatie van een Europese bekerfinale zitten natuurlijk ook haken en ogen. ‘Rondom het stadion is er een zogeheten clean site. Hier mogen geen uitingen zichtbaar zijn van concurrenten van UEFA-sponsors’, vertelt Dijkman. Bedrijven op de ArenA Boulevard hoeven zich echter geen zorgen te maken.

Tekst: AjaxShowtime

Related posts