De Boer vreest zomer niet: ‘We hebben verschillende plannen klaarliggen’

Ajax stevent af op het derde kampioenschap op rij en dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Christian Eriksen en Toby Alderweireld worden met diverse clubs in verband gebracht, terwijl aanvoerder Siem de Jong heeft aangegeven ook open te staan voor een vertrek en Kenneth Vermeer op het lijstje van Valencia zou staan. Frank de Boer vreest niet voor een leegloop.

De coach weet dat het onvermijdelijk is dat Ajax de beste spelers vroeg of laat kwijtraakt, maar maakt zich niet druk. “Jullie weten niet wat waar we achter de schermen mee bezig zijn”, zei De Boer volgens AjaxLife op de persconferentie. “We zijn druk bezig en hebben verschillende plannen klaarliggen. Mochten spelers als Eriksen, Alderweireld of De Jong vertrekken, hebben we al een plan B. En mocht dat plan niet werken, hebben we ook nog een plan C.”

Onlangs berichtte Voetbal International dat Ajax een zogenaamd ‘schaduwteam’ heeft klaarliggen en in dat elftal zouden de namen van Adam Maher (AZ) en Marco van Ginkel (Vitesse) staan. De Boer en directeur voetbalzaken Marc Overmars reageren echter niet op namen. Laatstgenoemde stelde de fans woensdag al wel gerust: “Hoe we het vertrek van enkele basisspelers moeten opvangen, daar zijn we mee bezig. We zullen heus wel wat gaan kopen, hoor.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts