Gerucht: ‘Liverpool akkoord met Ajax over Eriksen: 14,5 miljoen euro’

Volgens de Britse website caughtoffside.com is Ajax akkoord met een zomerse transfer van Christian Eriksen naar Liverpool. Met de overgang zou een bedrag van £12,4 miljoen (€14,5 miljoen) gemoeid zijn. Liverpool zou alleen nog persoonlijk rond moeten komen met Eriksen.

Liverpool manager Brendan Rodger denkt dat de 21-jarige Deens international de ontbrekende schakel kan zijn om volgend seizoen weer een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de Premier League.

Marc Overmars gaf vorige maand toe dat Liverpool vaak op de tribune zit voor het toptalent van Ajax, die op Anfield teamgenoot kan worden van oud-Ajacied Luis Suarez. Ook Tottenham, Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester City worden genoemd als mogelijke nieuwe clubs voor de Deense spelmaker. Of de overgang er daadwerkelijk komt is echter de vraag. Eriksen gaf onlangs aan dat ook een langer verblijf bij Ajax niet uitgesloten is.

Een ander Engels medium; Talksport.co.uk meldt echter juist ook vandaag dat Marc Overmars heeft laten weten dat Eriksen zijn contract bij Ajax niet gaat verlengen: “Christian has informed us that he will not sign a new contract now,” he told Voetbal International. “I think he and his agent want to see what their options are in the summer”, zo citeren wij de Engelsen. Vreemd genoeg is het bericht van Voetbal International, waarna verwezen wordt, nergens te herleiden… Kortom: Het geruchtencircuit draait overuren!

Tekst: o.a. AjaxShowtime

Related posts