Duidelijke taal De Boer: ‘Ik ben volgend jaar nog Ajacied, daar mag je me aan houden’

Frank de Boer stevent in zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Ajax af op de derde landstitel in successie. Het kampioenschap is nog niet volledig beslist, maar de Amsterdammers hebben vijf punten voorsprong op Vitesse en zes op psv, met nog slechts vier speelronden voor de boeg. De Boer zal de drieklapper niet gaan verzilveren met een stap hogerop in het buitenland, belooft hij.

Spartak Moskou en Liverpool deden eerder al navraag bij de oud-verdediger, maar zowel de Russen als de Engelsen kregen ‘nee’ te horen: De Boer heeft het naar zijn zin bij Ajax. Gefluisterd wordt dat ook Manchester City wel wat voelt voor zijn komst. Dat is een club die De Boer wel aanstaat, maar hij gaf eerder deze week al aan dat het nu niet haalbaar is.

Dat lijkt ook te gelden voor alle andere clubs die hem zouden willen. In gesprek met AT5 geeft de 42-jarige trainer aan hoe dan ook bij Ajax te zullen blijven. Zijn contract in de hoofdstad loopt tot volgend jaar zomer en als het aan hem ligt, gebeurt er niets geks de komende maanden. “Ik ben volgend jaar nog Ajacied. Daar mag je me aan houden, ja”, aldus De Boer lachend. Van een kampioensroes in Amsterdam wil hij nog niet spreken. “We zijn er nog helemaal niet, maar we weten wat we moeten doen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts