Cillessen: ‘De Boer zei dat ik een eerlijke kans zou krijgen op een basisplaats’

Jasper Cillessen zal het ook in zijn tweede seizoen bij Ajax moeten hebben van een paar wedstrijden. De 23-jarige doelman werd begin vorig seizoen weggekocht bij NEC om de strijd aan te gaan met Kenneth Vermeer. Laatstgenoemde won het duel en is nu alweer geruime tijd eerste keus. Door zijn schorsing staat Cillessen op dit moment echter onder de lat en dat voelt goed.

Ontevreden over zijn situatie is de ex-NEC’er niet, maar uiteraard zou hij graag vaker keepen dan nu het geval is. Zoals de zaken ervoor staan, zag hij echter wel aankomen. Dat was ook wat Frank de Boer hem aangaf, toen Cillessen voor vijf jaar tekende bij Ajax. “De trainer zei dat ik een eerlijke kans zou krijgen in de strijd om een basisplaats”, herinnert Cillessen zich in een interview met Voetbal International.

De sluitpost geeft aan dat Vermeer en hij beiden ‘op nul’ zouden beginnen. Mocht het niveau van de keepers gelijkwaardig zijn, dan zou Vermeer de voorkeur krijgen boven de nieuwkomer. De Boer was daar heel helder in, zegt Cillessen in het weekblad. “Ik woog mijn kansen en had het gevoel dat ik Kenneth aan zou kunnen. Hij keepte toen nog niet zo goed als nu”, stelt hij. “Ik drijf Kenneth tot het uiterste. Binnen de selectie wordt dat gewaardeerd. Het geeft niet de voldoening die wekelijks keepen me zou bieden, maar in het grotere geheel is het van belang.”

Tekst: NuSport

Related posts