Aftellen richting Ajax – Heerenveen is begonnen

Ajax bereidt zich voor op de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Na een welverdiende vrije dag meldden de spelers zich woensdag met een frisse kop op het trainingsveld. In tegenstelling tot voorgaande jaren staat tijdens de laatste speelrondes niet de inhaalrace, maar het consolideren van de voorsprong centraal.

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie koestert koploper Ajax een riante voorsprong van vijf punten op nummer twee Vitesse. psv en feyenoord staan na afgelopen weekend zes punten achter op Ajax.

Bij winst op Heerenveen wordt de koppositie van Ajax nog een stukje steviger dan hij nu als is. De uitoverwinning op psv (2-3) heeft in veel opzichten vertrouwen én een riante voorsprong op de concurrentie opgeleverd.

Jasper Cillessen is in ieder geval al zeker van een basisplaats tegen Heerenveen. Net als afgelopen zondag vervangt hij de geschorste Kenneth Vermeer. Aangezien Ajax heeft besloten om niet meer in beroep te gaan tegen de schorsing van twee duels, zal Vermeer vrijdagavond opnieuw op de tribune plaatsnemen. De wedstrijd is uitverkocht.

Tekst: Ajax.nl

Related posts