Mooie statistieken Poulsen: 21 competieduels, 0 kaarten

Het kon zomaar gebeuren. Christian Poulsen pakte tegen psv bijna zijn eerste gele kaart van het seizoen. De middenvelder, die doorgaans bekend staat als een van de gemene en harde voetballers, gedraagt zich al het hele seizoen verrassend voorbeeldig. De Deen liet in Eindhoven weer even zien hoe je tegenstanders moet uitschakelen.

Tijdens de wedstrijd moest Poulsen meermaals harde duels uitvechten met Ola Toivonen, Kevin Strootman en Mark van Bommel. De eerstgenoemde kreeg al na enkele seconden de eerste beuk van de Deen te verwerken. “Ach, je weet dat er bij zo’n wedstrijd meer wordt gevraagd,” zei Poulsen na afloop tegen het Algemeen Dagblad. “Ik heb voor aanvang nog even gekeken op hoeveel gele kaarten ik eigenlijk stond. Dat waren er nul. En dat zijn er nog steeds nul, daar ben ik trots op.”

Het is een zeldzaam verschijnsel. Sterker nog, het zou een primeur zijn wanneer Poulsen het seizoen afmaakt zonder een kaart te pakken. Vanaf het moment dat Poulsen Denemarken verliet, pakte hij elk seizoen minstens één gele kaart. De Deen verliet toch alweer elf jaar geleden zijn vaderland.

Zijn hoogtepunt, of beter gezegd: dieptepunt, beleefde hij tussen 2005 en 2007. In twee seizoenen tijd pakte de middenvelder bij Schalke 04 en Sevilla maar liefst 25 gele kaarten. Dat is bijna elke twee wedstrijden een gele kaart.

Eerder dit jaar stelde de Duitse boulevardkrant Bild een lijst samen met de elf meest ‘gehate’ voetballers ter wereld. Op die lijst was ook Poulsen te vinden. Hij deelde die lijst overigens met onder andere oud-Ajacieden Nigel de Jong, Luis Suarez en Zlatan Ibrahimovic.

Tekst: AjaxLife

Related posts