Eriksen zelfkritisch: ‘Het kon echt niet slechter’

Achteraf was hij blij, maar tijdens de kraker tussen psv en Ajax wilde Christian Eriksen wel door de grond zakken. Dat gaat het met name om de 1-1 gelijkmaker van Jeremain Lens. “Dat was natuurlijk net datgene dat we niet wilden.”

De 21-jarige middenvelder noemde het doelpunt tegenover De Telegraaf ook ‘mijn eigen doelpunt’. De Deense international reageerde erg zelfkritisch. “Ik stond gesloten, draaide ‘een beetje’ de verkeerde kant op, was ‘een beetje’ slap en kwam met de bal in de loop van iemand die vooruit liep (Kevin Strootman, red.). Het kon echt niet slechter.”

Toch bleek hij ook tevreden. “Als je zo’n blunder rechtzet met een doelpunt en een assist, zit het mentaal wel goed. Daar ben ik blij om. Je onder deze druk in een wedstrijd hervinden moet gewoon, maar is niet altijd makkelijk.”

Van psv was Eriksen niet echt onder de indruk. “Zij wilden ons de fouten laten maken. Maar behalve mijn moment maakten we die niet echt. De 2-2 kwam uit een vrije trap en was een mooie assist van Dries Mertens”, lachte Eriksen die al met al vond dat Ajax beter voor de dag had moeten komen. “We leken zo nu en dan angstig, voetbalden te weinig.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts