Cruijff: ‘Ajax terecht aan kop’

Johan Cruijff vertelt in zijn column in De Telegraaf/Telesport waarom het terecht is dat Ajax waarschijnlijk de titel pakt. “Ajax is de grote winnaar van het weekeinde geworden. Het landskampioenschap ligt voor het grijpen en dat is volkomen terecht.”

“Ook vanwege de spelopvatting. Hoewel er het nodige op het spel viel aan te merken, was tegen psv de instelling helemaal naar mijn hart. Neem alleen de drie wissels van Frank de Boer. Allemaal bedoeld om aanvallend sterker te worden en de kans op de overwinning te vergroten. Dat vond ik enorm positief om te zien. Ajax keek niet naar wat de ander deed, maar speelde de wedstrijd om te winnen. De resterende vier competitiewedstrijden wordt het daarom vooral een kwestie van professioneel zijn. Anders gezegd, een kwestie van ’resultaat – ervaring’.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts