Belgisch toptalent Leyder(16) kiest voor Ajax; ook bezig met Anwar El-Ghazi (17) van Sparta

Volgens De Telegraaf heeft het 16-jarig toptalent Nathan Leyder (foto) gekozen voor een overstap naar Ajax. Leyder, die zowel als centrale verdediger als controlerend op het middenveld uit de voeten kan, zal volgens De Telegraaf een driejarig contract ondertekenen.

Leyder is een zestienjarige centrumverdediger én controlerende middenvelder die Club Brugge verliet, omdat de jongere jongens in het internaat werden gepest door de oudere talenten. De aanvoerder van het Belgisch nationale jeugdelftal ging naar Zulte Waregem en vervolgt zijn loopbaan nu bij Ajax, waar hij deze week een driejarig contract zal tekenen. Anderlecht en enkele Franse clubs wilden Leyder ook graag hebben, maar na twee bezoekjes aan De Toekomst heeft de Belg besloten om voor Ajax te kiezen.

Naast Leyder zal ook El-Ghazi voor drie jaar gaan tekenen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigt tegenover De Telegraaf dat de ’traditionele rechtsbuiten’ een aanbieding heeft ontvangen en dat El-Ghazi, die als voetballer wordt vergeleken met Nacer Chadli, graag naar Ajax wil komen. De 17-jarige dribbelaar uit Barendrecht kan voor slechts een opleidingsvergoeding worden overgenomen van Sparta.

Bron: De Telegraaf

Related posts