Column: ‘Medelijden siert de KAMPIOEN’

De kampioenswedstrijd stond vandaag op het menu, hoewel een zekere Mertens daar misschien anders over zal denken. Ajax begon de wedstrijd met een voorsprong van drie punten, maar heeft een aanzienlijk slechter doelsaldo. Een gelijkspel was dus het minste wat er gehaald moest worden. Ajax is Ajax echter niet, als er geen drie punten geëist zouden worden. Spelen op de winst op bezoek bij de concurrent. In Eindhoven is het nieuw, in Amsterdam weten we niet beter.

De wedstrijd begon eigenlijk, zoals vorige week al aangekondigd. psv zette vroeg druk en toonde de goede wil aan het publiek. Het publiek stond echter niet gelijk op de banken, want men moest nog even bijkomen van het optreden van de lokale held; Guus Meeuwis. Eenmaal bijgekomen daarvan, mochten ze applaudisseren voor de 0-1 aan Amsterdamse zijde; Sigthorsson. Waar Ajax in de minuten ervoor al de nodige nsen om zeep hielp, was het ditmaal wel raak. Het begin was er, uitbouwen die hap.

Een uitbouw die er niet kwam, voordat Eriksen had laten zien nog niet toe te zijn aan de stap naar het buitenland. Nadat Kuipertje een discutabele overtreding van Van Bommel in het eigen strafschopgebied wegwuifde, was het de beurt aan Eriksen. Klungelig spel op het middenveld, was de aanleiding voor de 1-1. Niet verwonderlijk, want op eigen kracht had………………………….

Lees verder op onze partnersite: Wij zijn Ajax Amsterdam.nl
Related posts