Belangstelling Manchester City streelt ego De Boer

Frank de Boer staat hoog op het verlanglijstje van Manchester City en de interesse is wederzijds. De trainer van Ajax erkende onlangs al dat de Engelse belangstelling zijn ego streelt, maar voegde eraan toe dat hij nog niets hoorde uit Manchester. Het is de vraag of toenaderingen van City succesvol zullen zijn, want De Boer ziet zichzelf deze zomer niet verkassen naar het buitenland.

“Ik zou zeker aan de slag willen gaan bij City, ja! Maar het is momenteel moeilijk om met mijn gezin te verhuizen naar het buitenland”, legt de succescoach zondag uit in gesprek met de Daily Mirror. “Ik moet ook aan anderen denken, niet alleen aan mezelf.” Directeur voetbalzaken Marc Overmars vreest niet voor een vertrek na dit seizoen, maar houdt er rekening mee dat City in de toekomst wél voorkomt in de plannen van De Boer. “In de nabije toekomst zal die club nadrukkelijk meedingen om zijn handtekening”, zegt hij in de tabloid.

Vorig jaar sloeg De Boer aanbiedingen van Liverpool en Spartak Moskou af, maar zijn stijl wordt nog altijd gewaardeerd in het buitenland. Volgens de Engelse pers is directeur Txiki Begiristain van City bijzonder gecharmeerd van De Boer, wiens elftal zondag een belangrijke stap kan zetten richting de derde opeenvolgende landstitel. Als Ajax wint op bezoek bij psv, slaat het een gat van zes punten met de titelconcurrent. Vitesse morste zaterdag al punten bij Roda JC Kerkrade (3-3).

Tekst: Soccernews

Related posts