Vermeer hoort vrijdag vonnis tuchtcommissie

Kenneth Vermeer is donderdagavond voor de tuchtcommissie verschenen naar aanleiding van het schikkingsvoorstel na zijn rode kaart. De doelman werd zondag in het duel met Heracles Almelo (4-0) van het veld gestuurd na een overtreding op Geoffrey Castillion. De tuchtcommissie deed Vermeer een schikkingsvoorstel van twee duels. Daar ging Ajax niet mee akkoord. De tuchtcommissie hoorde donderdagavond de getuigen en doet vrijdag uitspraak.

Frank de Boer benadrukt dat Ajax geen vrijspraak nastreeft omdat het ‘een terechte rode kaart’ was. Een schorsing van twee duels vindt Ajax echter te veel. “Omdat hij de bal wilde spelen. Kenneth gleed in eerste instantie uit, dacht alsnog de bal te kunnen hebben, maar Geoffrey had langere benen dan gedacht.” De enkelblessure van de Oranje-international valt overigens mee.

Tekst: Voetbalzone

Related posts