Peter R. de Vries en John van den Heuvel over psv – Ajax: ‘Hard tegen hard!’

De topper van aankomende zondag tussen psv en Ajax leeft iedere dag meer in heel het land. Ook bij misdaadverslaggever en Ajax-fan Peter R. de Vries en zijn Eindhovense collega en psv-fan John van den Heuvel. Beide voetbalfans kwamen donderdagmiddag samen op de tribune van voetbalclub FC Hilversum. Het gesprek ging over hét duel van zondag: psv – Ajax.

Dat Van den Heuvel hartstochtelijk psv-fan is, steekt hij niet onder stoelen of banken. Datzelfde geldt voor zijn Amsterdamse collega Peter R. de Vries: een uitgesproken Ajacied. De discussie op de tribune van eersteklasser FC Hilversum, mooi in de neutrale kleur groen, ging dan ook vooral over welke club zondag in Eindhoven als winnaar van het veld stapt.

“Ik vind het vervelend voor je John, maar ik denk dat het hoogst haalbare voor psv een gelijkspel is”, stelt De Vries. Van den Heuvel denkt daar heel anders over. “Het zal een heel moeilijke wedstrijd worden, maar ik ben er van overtuigd dat psv gaat winnen van Ajax. Zo goed doet Ajax het de laatste jaren niet tegen psv in Eindhoven en trouwens ook niet in de Arena.”

De Vries bewaart heel goede herinneringen aan de laatste keer dat hij in Eindhoven was om de wedstrijd psv – Ajax te zien. “Toen won Ajax met 5-1. Een geweldige wedstrijd. Dat zou het zondag ook zomaar eens kunnen worden voor Ajax.”

Van den Heuvel lacht. “psv wint met 3-1, Peter. Ik stuur je zondagavond nog wel even een sms’je.” De Vries moet lachen om zijn collega. “Keep on dreaming, John. Ajax wordt kampioen.”

Tekst: Omroep Brabant

Related posts