Menzo hoopt op winst voor psv

Stanley Menzo speelde in het verleden zowel namens Ajax als namens psv de topper psv-Ajax in Eindhoven. De resultaten spreken niet in het voordeel van de meevoetballende keeper.

Menzo speelde in het verleden tien keer de topper in het Philips-stadion. Negen keer was dat namens Ajax, de club die hij elf seizoenen diende. Van de negen confrontaties verloor de zesvoudig international van Oranje er maar liefst zeven (een keer gelijk en een keer winst).

‘Ik weet dat ik de meeste wedstrijden met Ajax in Eindhoven heb verloren’, aldus Menzo tegenover Voetbal International. ‘Het waren altijd mooie duels om te spelen, al zijn ze niet te vergelijken met de klassieker tegen feyenoord.’ Namens de Brabanders verdedigde de huidige assistent-trainer van Vitesse een keer het doel tegen Ajax.

‘Ja, die wedstrijd kan ik me nog goed herinneren. We verloren kansloos van Ajax, dat later in dat jaar de Champions League zou winnen’, meldt de 49-jarige Menzo. ‘Het was ook de eerste keer dat ik tegen mijn oude club speelde. Het mooiste was dat ik door de Ajax-fans werd toegezongen. Een speciaal moment.’

Kampioenschap
Voor de topper van komende zondag kan de assistent van Vitesse-trainer Fred Rutten niet direct een favoriet aanwijzen. ‘Dit zijn op zichzelf staande wedstrijden.’ Wel ziet de oud-doelman verschillen tussen de elftallen die in de grote lijnen gelijkwaardig zijn aan elkaar. ‘Het grote verschil zit hem in de veelbesproken defensie van psv. Over de andere linies zie ik twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Maar de verdediging van Ajax is stabieler, zowel verdedigend als opbouwend, en dus beter dan die van psv’, legt Menzo uit. Aan een voorspelling waagt de werknemer van Vitesse zich niet. Ook zijn huidige werkgever strijdt nog volop mee om de titel, waardoor de in Paramaribo geboren Menzo wel een duidelijke voorkeur heeft.

‘Ja, ik hoop dat psv gaat winnen natuurlijk’, doelt Menzo op de verhitte titelstrijd. ‘Als psv wint komt alles weer dichter bij elkaar. Maar goed, wij moeten als Vitesse naar ons zelf kijken en eerst maar onze wedstrijd tegen Roda JC zien te winnen. Daarna zien we wel wat de uitslag in Eindhoven gaat worden. Een uitslag voorspellen doe ik dan ook niet. Ik kan er niet objectief naar kijken. Alles wat ik dan zeg is met de hoop voor een goed resultaat ten gunste van Vitesse’, besluit Menzo met een knipoog.

Tekst: VI.nl

Related posts