Eriksen niet bang voor Van Bommel: ‘Hij kan best irritant zijn’

Zondag staat de kraker psv-Ajax op het programma, een duel dat misschien beslissend zal zijn in de titelstrijd. Wint psv, dan is het helemaal terug in de race; wint Ajax, dan wordt het gat met de Brabanders zes punten en kan de champagne voorzichtig koud worden gezet. Christian Eriksen heeft er al zin in en is niet bang voor Mark van Bommel, met wie hij duels zal uitvechten.

De geroutineerde middenvelder kwam vorig jaar terug naar psv met als doel de club naar de titel te loodsen. Eriksen heeft hetzelfde doel met Ajax; hij hoopt op de derde schaal op rij. Tegen Van Bommel spelen ervaart hij niet als spannend, maar juist leuk. Dat zegt hij donderdag in het Algemeen Dagblad. “Van Bommel is een speler die veel heeft meegemaakt, overal heeft gespeeld en zeker niet op de weg terug is.”

Eriksen ziet dat Van Bommel het goed doet bij psv: de Deen zegt dat hij het team bijeen houdt en het middenveld absoluut nog kan belopen. Dat Van Bommel af en toe ook uitdeelt, weet Eriksen ook. “Ja, hij kan best irritant zijn, heeft zijn trucjes, maar het is niet vies, of zo. En het is pas vervelend als je verliest of achter staat. Maar zorgen, nee, ik maak me geen zorgen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts