Büttner: ‘Was United niet gekomen, dan was ik naar Ajax gegaan’

Alexander Büttner zorgde vorig jaar voor de stunt van de zomer, toen hij Vitesse achter zich liet en een meerjarig contract tekende bij Manchester United. De vleugelverdediger speelde al een aantal wedstrijden voor de Engelse grootmacht en wacht op meer kansen achter Patrice Evra. Mocht United nooit gekomen zijn, dan zou Büttner aan de slag zijn gegaan bij Ajax.

De 24-jarige Doetinchemmer zegt in een interview met ELF Voetbal dat Vitesse en Ajax elkaar al gevonden hadden. Büttner leek dus op weg naar zijn oude club, waarvoor hij in de jeugd reeds uitkwam. “Maar toen kwam Manchester United ineens in beeld. Dan kies je natuurlijk daarvoor, al is Ajax altijd mijn club gebleven.”

“Daar ben ik opgegroeid, de Ajax-filosofie zit er bij mij ingebakken. Ik heb ook altijd op Ajax gewacht. Als Manchester United niet was gekomen, was ik dáár heen gegaan”, geeft Büttner aan. Aanvankelijk geloofde hij niet dat United werkelijk interesse had, maar het bleek serieus zo te zijn en vervolgens werd de deal vlot beklonken. Bij zijn debuut in de competitie scoorde Büttner direct tegen Wigan Athletic en sindsdien deed hij nog mee in elf wedstrijden, waaronder drie in de Champions League.

Tekst: NuSport

Related posts