Van Ginkel: ‘De Jong, Eriksen; het zingt rond dat ze misschien gaan’

Marco van Ginkel blijft herhalen dat hij geen weet heeft van een Ajax-schaduwlijst met daarop ook zijn naam. De regerend landskampioen moet na dit seizoen mogelijk afscheid nemen van zowel Siem de Jong als Christian Eriksen en zou, áls dat gebeurt, twee spelers met scorend vermogen verliezen. Van Ginkel weghalen bij Vitesse zou een logische vervolgstap zijn, maar het ‘doelwit’ blijft rustig.

Novum berichtte onlangs dat Van Ginkel met Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, gesignaleerd was bij een hotel. Of dat een gerucht was of gebaseerd op feiten is nog niet aangetoond en ook Van Ginkel zelf praat daar niet over. In gesprek met Voetbal International gaat hij wel in op de vraag of het waarschijnlijk zou zijn dat Ajax hem volgt voor volgend seizoen.

“De kans bestaat dat ze je volgen als Nederlands talent. Je weet niet hoe het daar gaat. Siem de Jong, Christian Eriksen; het zingt toch rond dat ze misschien weggaan. Je weet nooit wie daar straks vertrekken”, aldus Van Ginkel, die benadrukt dat hij niet weg hoeft bij Vitesse. De afgelopen weken werden ook Norwich City en Everton gelinkt aan de twintigjarige middenvelder uit Amersfoort. Hij maakte in november vorig jaar zijn interlanddebuut tegen Duitsland en speelde toen een half uur.

Tekst: Voetbalzone

Related posts