Van de Kerkhof: ‘Willems denkt al dat hij Cruijff van Eindhoven is’, Swart lacht psv uit (Incl video)

De topper tussen psv en Ajax nadert en in Eindhoven begint men al aardig onrustig te raken. Zondag om 16.30 uur speelt psv in eigen huis tegen Ajax. Het onderlinge puntenverschil is drie punten in het voordeel van Ajax, terwijl de Brabanders over een beter doelsaldo beschikken.

De zwakste positie bij psv? Dat zijn volgens Willy van de Kerkhof de twee vleugelbacks. “Atiba Hutchinson voelt zich niet happy rechtsachter. Links denkt Jetro Willems dat hij op z’n 19e de Johan Cruijff van Eindhoven is. Laat hem lekker in zijn mandje blijven. Willems is veel te gemakzuchtig bij balverlies. Hij denkt: ‘iemand anders vangt mijn man wel op’,” aldus Van de Kerkhof over Willems, die gisteren (dinsdag) zijn contract bij psv tussentijds heeft verlengd tot medio 2017.

Gedragdeskundigen
Sjaak Swart snapt niet dat psv ervoor gekozen heeft om gedragsdeskundigen in te huren. Mister Ajax noemde het inhuren van de twee gedragsdeskundigen flauwekul. Dat deed hij doordat het hem terug deed denken aan iets wat hij in het verleden tijdens zijn voetbalcarrière meemaakte.

“Dat is flauwekul”, tekende De Telegraaf op uit de mond van Swart, die terugblikte op het verleden. “Als prof weet je toch hoe je je moet gedragen? In mijn tijd als voetballer hebben wij bij Ajax ooit een sportpsycholoog gehad.”

“Die ging met twee proppen papier iets uitleggen”, zo ging Swart verder met zijn verhaal over de gedragsdeskundigen. “Johan Cruijff was de ene prop, ik de andere. Dat werd één lachpartij. We luisterden niet eens.”



Tekst: o.a Elfvoetbal

Related posts