Meerderheid fans voelt zich veilig in eredivisiestadions

Seizoenkaarthouders gaan gemiddeld vijftien van de zeventien thuiswedstrijden daadwerkelijk naar het stadion. 75 procent van de fans neemt geregeld kinderen mee, en 98 procent van de fans voelt zich veilig in het stadion. Dat zijn enkele cijfers uit een grootschalig fanonderzoek van de Eredivisie CV en Jupiler League.

Het is de vierde keer dat de Eredivisie CV en Jupiler League gezamenlijk een fanonderzoek doen, dat naar eigen zeggen het meest omvangrijke fanonderzoek binnen Europa is. In totaal werden 55.000 seizoenkaarthouder en clubcardhouders van alle betaald voetbalorganisaties naar hun mening gevraagd.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat sfeer de belangrijkste drijfveer is voor stadionbezoek, dat 35 procent van de fans vindt dat er goed wordt gevoetbald in de eredivisie, en dat 86 procent vindt dat het een spannende competitie is.

De cijfers worden niet uitgesplitst per club. Hoe Ajaxfans die hebben meegewerkt aan het onderzoek denken, is dus niet bekend. Het enige getal dat direct aan Ajax wordt gekoppeld is de dekkingsgraad in het stadion: deze was voor de winterstop 94,70 procent. Alleen Heracles Almelo, FC Twente en AZ scoorden hoger.

Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV laat weten dat de mening van de tienduizenden fans ‘uiterst waardevol’ is voor de clubs. “En het biedt concrete handvatten om de dienstverlening nog beter af te stemmen op de wensen van de fans. Zij zijn immers de kurk waar het voetbal op drijft.”

Tekst: AjaxLife

Related posts