Alderweireld: ‘Theo roept dat om de druk bij ons te leggen, geen probleem’

Ajax werd in de afgelopen twee jaar kampioen van Nederland en is goed op weg naar de derde landstitel op rij. De ploeg van Frank de Boer staat met nog vijf speelronden te gaan bovenaan in de Eredivisie en zal volgens Theo Janssen ‘met twee vingers in de neus’ kampioen worden. Toby Alderweireld moet lachen om de opmerking van zijn voormalig ploeggenoot.

Janssen ging in de zomer van Ajax naar Vitesse, dat maar drie punten minder heeft dan de regerend landskampioen en dus mag blijven hopen op de titel. “Theo kan wel roepen dat Ajax met twee vingers in de neus kampioen gaat worden, maar dat is onzin”, zegt Alderweireld in Voetbal International. “Dat doet hij om de druk bij ons te leggen. Geen probleem verder, we weten daarmee om te gaan. Wij liggen niet wakker van topduels.”

Ajax speelt zondag uit tegen psv, dat evenals Vitesse maar drie punten minder heeft dan de brigade van De Boer, maar wel een veel beter doelsaldo heeft. Na de uitwedstrijd bij psv speelt Ajax nog tegen sc Heerenveen (thuis), NAC Breda (uit), Willem II (thuis) en FC Groningen (uit).

Tekst: o.a Voetbalzone

Related posts