Jong Ajax verliest nipt Mini-klassieker onder gespannen sfeer: 2-1

Na zes overwinningen op een rij maakte Jong feyenoord/Excelsior dinsdagavond een einde aan de zegereeks van Jong Ajax. De beloften van de rotterdammers waren op Stadion Woudestein met 2-1 te sterk voor de Ajacieden. Ajax kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via De Sa, maar gaf die in de tweede helft volledig weg.

Dat momenteel de clubs, burgemeester Eberhard van der Laan en de supportersverenigingen er alles aan doen om er voor te zorgen dat er vanaf aankomend seizoen weer uitsupporters zijn toegestaan bij Klassiekers drong niet door tot de 010-aanhang.

De supporters van feyenoord brachten tijdens de mini-Klassieker in stadion Woudestein spreekkoren ten gehore. Zo werd er onder meer ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’, gezongen. Ook werden spelers van Jong Ajax uitgemaakt voor ‘kankerlijers’.

Volgende week speelt Jong Ajax weer als vanouds op de maandagavond. Op 15 april ontvangt de ploeg Jong FC Utrecht. Aanvang: 18:30 uur.

Opstelling Jong Ajax: Kramer, Ligeon, Veltman, Boilesen, Dijks; De Kamps (81 Boccara), Serero, Andersen; De Sa (50′ Lukoki), Hoesen, Sana.

Tekst: o.a Ajaxshowtime

Related posts