‘Heb bij Fischer zelfde gevoel als bij Sneijder en Van der Vaart’

Ajax nam Viktor Fischer in 2011 over van FC Midtjylland en heeft daar waarschijnlijk nog geen moment spijt van gehad. De Deense aanvaller is pas achttien, maar heeft zich al ontwikkeld tot een basisspeler in het elftal van trainer Frank de Boer. Nederlandse spelersmakelaars zijn ervan overtuigd dat de Deen Ajax op een dag zal verruilen voor een grote club in Europa.

Fischer wordt bovendien vergeleken met grote namen uit het huidige Nederlands elftal. “Toen Wesley Sneijder jong was, wist ik vrijwel zeker dat hij een geweldige speler zou worden”, vertelt zaakwaarnemer Revien Kanhai aan het Deense Sporten. “Voor Rafael van der Vaart gold dat ook. Datzelfde gevoel heb ik nu bij Fischer, hij kan absoluut de top bereiken”, meent Kanhai.

Collega Giorgio Berkleef is het daarmee eens. “Wat mij betreft zit hij op hetzelfde niveau als Sneijder, Van der Vaart en Arjen Robben, toen zij jong waren. Viktor kan ongelooflijke dingen laten zien, iets wat anderen niet kunnen. Hij is in staat om vanuit het niets iets te creëren. Hij kan een van de beste voetballers ter wereld worden en spelen voor clubs als Real Madrid of Barcelona”, voorspelt Berkleef.

Tekst: Voetbalzone

Related posts