Schöne: ‘Gaan naar psv om te winnen en niet om af te wachten’

Terwijl de titelstrijd zijn climax nadert, groeit Lasse Schöne in zijn rol bij Ajax. De Deen, bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdstad, kan na een stroeve start met weinig speelminuten nu rekenen op het vertrouwen van zijn coach Frank de Boer.

Als controlerende middenvelder droeg Schöne zondag met een doelpunt en een assist in belangrijke mate bij aan de Amsterdamse zege op Heracles Almelo (4-0). ”Ik voel me prima als verdedigende middenvelder, bij Ajax heb je daar veel de bal en speel je alsnog vrij aanvallend. Op die positie kan je blijkbaar ook goals maken”, zei een tevreden Schöne.

De multifunctionele middenvelder werd door De Boer de afgelopen weken vaak geposteerd als rechtsbuiten, maar begon tegen Heracles als controleur. Beide posities gaan hem goed af, maar toch heeft de international van Denemarken een voorkeur voor de aanvallende positie. ”Ik heb mijn hele leven aanvallende middenvelder gespeeld en daardoor ook de neiging om naar voren te gaan. Iedereen weet waar ik het liefste speel, maar ik voel me prima als verdedigende middenvelder.”

Poulsen
De afgelopen zomer van NEC overgekomen speler lijkt komende zondag in de kraker tegen psv zijn favoriete plek weer te kunnen innemen. De kans is groot dat Christian Poulsen, hersteld van een blessure, de rol van controleur op zich neemt. Daardoor zal Schöne waarschijnlijk rechtsbuiten Derk Boerrigter, die ook tegen Heracles voor weinig dreiging zorgde, uit de basis verdringen.

Een gelijkspel zou in de topper in Eindhoven geen slecht resultaat zijn voor de regerend landskampioen, maar toch gaat Ajax voor de winst in het Philips Stadion. ”We gaan niet op een gelijkspel spelen. We gaan naar psv om te winnen en niet om rustig af te wachten. Zo zijn we niet en dat is niet ons spel”, aldus Schöne.

Bij psv hoopt Ajax de kansen die het krijgt wel af te maken. Ondanks dat de Amsterdammers de laatste wedstrijden veel scoorden, werden nog veel grote mogelijkheden onbenut gelaten. Dat gebrek aan doelpunten kostte Ajax punten bij FC Utrecht (0-0) en thuis tegen ADO Den Haag en Roda JC (beide 1-1).

Schöne maakt zich niet al te druk om de gemiste kansen. ”We hebben daar intern veel over gesproken. We raken niet in paniek als iemand de bal een keer naast schiet. We blijven voetballen en kansen creëren.”

Tekst: NuSport

Related posts