Geels: ‘Ajax zondag meeste kans’

Afgelopen zondag was de derde reünie van oud Ajax-spelers. Het huidige Ajax maakt indruk op de oud-Ajacieden, die dan ook denken dat psv het zondag a.s. niet zal redden tegen de Amsterdammers.

Zo zegt Ruud Geels, ex-speler van zowel psv als Ajax, tegenover het Algemeen Dagblad: ‘Ajax is heel goed en moeilijk te slopen. Deze ploeg is lastig van zijn stuk te brengen. Dat zag je zondag ook weer. Vermeer valt weg en Cillessen staat er. Babel komt erin en maakt meteen een doelpunt. Ajax maakt zondag de meeste kans,’

Heinz Tuyp gaat verder en noemt Ajax ‘onverslaanbaar’. ‘Zowel mentaal als fysiek is Ajax verder dan psv. De laatste linie en keepers gaan het verschil maken.’ Arnold Mühren vult aan: ‘Het ligt aan de vorm van de dag. Ajax heeft ritme, maakt met tien man nog drie goals. Dat geeft vertrouwen. En als Ajax zondag wint, geven ze de titel niet meer uit handen. Ze hebben dit kunstje vaker geflikt.’

Niet alleen oud-Ajacieden, maar zelfs Willy van de Kerhof denkt dat Ajax zondag de grootste kanshebber is voor de winst. ‘We moeten allemaal in goede vorm zijn en een beetje geluk hebben. Ajax speelt op dit moment gewoon heel goed,’ aldus de oud-psv’er tegen Omroep Brabant.

Tekst: o.a Ajaxlife

Related posts