Cillessen: ‘Mooi om tegen psv te keepen’

Jasper Cillessen verdedigt volgende week het doel bij Ajax in de topper tegen psv. De 23-jarige vervangt de geschorste Kenneth Vermeer. Cillessen kwam zondag binnen de lijnen in het duel met Heracles Almelo (4-0 winst). De oud-goalie van NEC verving Kenneth Vermeer, die vanwege een rode kaart van het veld moest. “Maar ik had liever in het veld gestaan op basis van mijn kwaliteiten en niet door die rode kaart van Vermeer”, zei Cillessen in gesprek met het ANP.

De doelman onderscheidde zich direct bij een vrije trap van Lerin Duarte en stond met een uittrap aan de basis van de 2-0. “Ik pakte die vrije trap lekker. Het doelpunt van Kolbeinn was heel belangrijk voor ons”, aldus de doelman, die volgende week zondag ook speelt. “Heel mooi dat ik tegen psv mag keepen. Mooie wedstrijden.”

Cillessen weet nog niet wat hij na dit seizoen gaat doen. De 23-jarige doelman is tweede keus achter Vermeer. Dit seizoen mocht hij in de KNVB Beker zijn opwachting maken. Wat de planning is, is nog niet bekend. “Wat ik volgend jaar ga doen? Eerst maar eens kampioen worden, dan zien we verder”, aldus Cillessen na zijn optreden.

Tekst: Goal.com

Related posts