Bossen geeft Vermeer rood op advies van zijn assistent of bekeek 4e man tv-beelden??

Ruud Bossen stuurde Kenneth Vermeer van het veld na een charge op Geoffrey Castillion. De arbiter gaf na afloop van het duel in de Amsterdam ArenA toe dat hij niet van plan was om de rode kaart te trekken.

”Mijn assistent riep dat het toch een overtreding was. De dieptebal kon ik niet bijhouden. Dan blijkt waarschijnlijk toch dat je te oud wordt”, zegt Bossen met gevoel voor humor tegenover Eredivisie Live.

”Als de assistent het roept weet je direct dat het rood waard is, want hij voorkomt een scoringskans”, voegt de ervaren scheidsrechter daaraan toe. Met tien spelers liep Ajax vrij gemakkelijk uit naar een 4-0 overwinning. De concurrenten psv en Vitesse zijn daardoor weer op een achterstand van drie punten gezet.

TV-beelden
Siem de Jong laat in De Telegraaf weten dat scheidsrechter Bossen in de overtreding van Kenneth Vermeer aanvankelijk niets zag. “Hij wuifde de overtreding zelf weg en vroeg wel drie keer aan zijn assistent ‘Nee, he?’ Die vond het ook niets.” Pas na tien seconden bedacht Bossen zich. “Het had er alle schijn van dat die vierde official de tv-beelden had bekeken. En dat heb ik Bossen gevraagd. Opeens gaf hij geen antwoord meer.”

Related posts