Voorbeschouwing Ajax-Heracles Almelo incl. (foto)verslagen eerdere edities

Ajax speelt morgen om 16.30 uur de competitiewedstrijd tegen Heracles. De Amsterdammers leven momenteel van wedstrijd tot wedstrijd. Dus (bijna) geen woord over de topper tegen psv van volgende week. Alle focus is op Heracles. Ajax staat momenteel op de eerste plaats met 60 punten uit 28 wedstrijden en Heracles staat op de tiende plaats met 34 punten uit 28 wedstrijden. Volg de hoogtepunten van dit duel live via ons eigen twitter-account: @AjaxFanzoneNL

Ajax moet volgende week op bezoek bij psv, dat maar drie punten minder heeft. Volgens Frank de Boer is het vizier echter volledig gericht op de eerstvolgende wedstrijd. “De eerste wedstrijd is het allerbelangrijkste”, benadrukte De Boer op de website van zijn club. “Haal je daarin een goed resultaat dan ga je met meer vertrouwen naar de volgende. Volgens mij is niemand nu al bezig met psv.”

op alles voorbereid
Om voor de derde keer op rij kampioen te worden is een zege op Heracles zondag meer dan welkom. De Boer kijkt vol respect naar de komende opponent en diens trainer Peter Bosz: ,,Ik heb respect voor de wijze waarop ze zich presenteren. Heracles probeert normaal gesproken aanvallend en dominant te spelen. Ook tegen tegen psv hebben ze dat geprobeerd, maar toen hadden ze het geluk dat het ‘slechts’ 5-1 werd. Ik waardeer zo’n visie. De laatste tijd waren de prestaties iets minder. Ik weet niet of ze tegen ons vol druk gaan zetten of vanuit de counter spelen. Het maakt ons niet uit, wij zijn op alles voorbereid.”

speciaal shirt
Ajax speelt aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo niet met de vertrouwde naam van de hoofdsponsor op het wedstrijdshirt. Tijdens dit competitieduel wordt de plek op het tenue door AEGON ter beschikking gesteld aan Fonds Gehandicaptensport. Tegen Heracles speelt Ajax sowieso opvallend vaak in een afwijkend tenue. Ook vorig seizoen op 01 april 2012 met Fonds Gehandicaptensport, op 20 april 2008 met Dance4Live en 01 april 2007 met Florius op de borst.

blessures
Davy Klaassen (lies) is geblesseerd.

de volledige selectie van Ajax is als volgt:
Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander, Christian Poulsen, Christian Eriksen, Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong, Daley Blind, Lasse Schöne, Derk BoerRigter, Jasper Cillessen, Danny Hoesen, Thulani Serero, Joël Veltman, Mitchell Dijks, Viktor Fischer, Ryan Babel. De terugkeer van Christian Poulsen gaat ten koste van Jody Lukoki.

op scherp
Niklas Moisander en Ricardo van Rhijn staan op scherp voor het competitieduel tussen Ajax en Heracles. Bij de volgende gele kaart zijn ze automatisch voor een duel geschorst.

Heracles Almelo
Bosz hoopt een deuk te schieten in de titelaspiratie van Ajax. “Ik wil overal en altijd winnen en ook bij Ajax”, vertelde hij tegenover TC/Tubantia in aanloop naar de wedstrijd. Heracles laat de bekende aanvallende speelstijl niet los volgens Bosz. “Natuurlijk hebben we daar een kans. We moeten erin geloven en dat vraag ik ook van mijn ploeg. We gaan ons eigen systeem spelen, niets aanpassen. Ik hoop ook dat het een keer meezit.”

Het is nog onzeker of Lerin Duarte zondag kan meespelen; de rest van de selectie is fit.

arbitrage
Ruud Bossen is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het competitieduel Ajax-Heracles Almelo. De arbiter wordt terzijde gestaan door zijn assistent-scheidsrechters Patrick Langkamp en Roger Geutjes. Richard Martens fungeert als vierde official.

historie
Ajax speelde in haar historie 12 thuisduels tegen Heracles Almelo. Daarvan won Ajax er 9 en ging er 1 verloren, dus 2 duels eindigden in een gelijk spel. Ajax scoorde in totaal 40 keer, Heracles Almelo stelde daar 7 doelpunten tegenover. Vorig seizoen werd het in de ArenA 6-0.

In het seizoen 1985/1986 won Ajax beide Eredivisieduels met Heracles (7-0 thuis en 8-1 uit). Van de 15 Amsterdamse doelpunten werden er maar liefst 8 door Marco van Basten gemaakt.



spelers / trainers met een Ajax en Heracles historie:
Rob Alflen, Emmanuel Boakye, Geoffrey Castillion, Edwin Godee, Kwame Quansah, Robbert Schilder en Henk ten Cate (bij Ajax alleen trainer).

de laatste 7 competitie-edities van AJAX-Heracles
2011-2012 AJAX-Heracles 6-0. (zie verslag)
2010-2011 AJAX-Heracles 3-0. (zie verslag)
2009-2010 AJAX-Heracles 4-0. (zie verslag)
2008-2009 AJAX-Heracles 2-2. (zie verslag)
2007-2008 AJAX-Heracles 5-1. (zie verslag)
2006-2007 AJAX-Heracles 3-0. (zie verslag)
2005-2006 AJAX-Heracles 0-0. (zie verslag)

Related posts