Raiola: ‘Opleiding Ajax beter dan Barça’

Mino Raiola heeft als zaakwaarnemer diverse oud-Ajacieden in zijn pakket. De agent van onder meer Zlatan Ibrahimovic is erg positief over de jeugdopleiding van Ajax. Dat de opleiding in de kritiek kreeg, vindt Raiola vreemd. “Iedereen kan dingen beter doen in de organisatie, maar om nou te zeggen dat het vroeger slecht was, geloof ik niet. Dat zie je aan de spelers die wereldwijd rondlopen, die bij Ajax hebben gezeten in de tijd dat het ‘zo slecht’ ging”, aldus de Nederlandse Italiaan.

“En als het zo slecht wás, dan vind ik het nog knap dat er nu zoveel jongens zijn die het tot het eerste hebben geschopt”, zegt Raiola tegen AT5. De agent van ook onder meer Vurnon Anita en Gregory van der Wiel denkt dat de jeugdopleiding in Amsterdam niet onder doet voor die FC Barcelona, het geroemde instituut La Masia.

“Ik denk dat het opleidingsniveau bij Ajax hoger ligt dan bij Barcelona. Ajax brengt spelers beter naar het eerste elftal toe dan Barcelona. Spelers echt opleiden. Ik zie niet zo zeer wat Barça de laatste jaren heeft opgeleid. Wat er nu staat, staat er al zeven of achter jaar”, besluit de vaak uitgesproken zaakwaarnemer.

Tekst: Goal.com

Related posts