Slop haalt uit naar politiek vanwege extra belastingheffing

De overheidsplannen om de eredivisieclubs een tweede extra belastingheffing op te leggen, zijn Ajax-directeur Jeroen Slop volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Hij veegt de vloer aan met de huidige beleidsbepalers in Nederland.

Bij de eerste heffing maakte Ajax al 3,6 miljoen euro extra over aan de Belastingdienst. “Toen werd er gezegd: eenmalig. Maar nu komt er dus weer een nieuwe heffing. Waar houdt het op? Wat krijgen we volgend jaar, een dubbele heffing?”

Wat Slopt het meest dwarszit, is het verkeerde beeld dat door de politiek geschetst wordt met de extra heffing op hoge lonen. “De regering wekt de indruk dat met deze loonheffing de miljonairs onder de voetballers worden geraakt, maar het zijn clubs die het bedrag moeten ophoesten”, aldus Slop.

“We hebben net besloten om voor het eerst in vijftien jaar de prijs voor de seizoenkaarten niet te verhogen, want we vinden dat het niet gepast is om de fans nog meer de dupe van de crisis te laten worden. En dan krijg je dit. Maar Ajax houdt zich wél aan zijn woord en gaat de heffing volgend seizoen niet in de seizoenkaart doorberekenen”, besluit hij.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts