Liverpool en Newcastle polsen zaakwaarnemer Alderweireld

Na Christian Eriksen (Liverpool) staat ook Toby Alderweireld in Engelse belangstelling. Liverpool en Newcastle United polsten bij zijn zaakwaarnemer Sören Lerby hoe de Ajax-verdediger tegenover een overstap naar de Premier League staat, zo meldt De Telegraaf.

De 24-jarige Belg gaf aan een transfer te zien zitten. Tijdens het wintertrainingskamp in Brazilië zei Ajax-trainer Frank de Boer komende zomer rekening te houden met een vertrek van Siem de Jong, Alderweireld en Eriksen. Nu blijkt het drietal inderdaad goed in de (Engelse) markt te liggen.

Voorkeur voor Liverpool
De verbintenis van Alderweireld loopt tot de zomer van 2014 en contractverlenging ligt niet voor de hand, waardoor Ajax erbij gebaat is hem de komende transferperiode te verkopen. De verdediger heeft een voorkeur voor Liverpool, maar houdt begrijpelijk alle opties open.

Negen miljoen euro
Ajax incasseerde voor Jan Vertonghen een bedrag van negen miljoen euro van Tottenham Hotspur en verlangt voor zijn ploeggenoot bij het Belgisch nationale team een vergelijkbaar bedrag. Bij monde van directeur voetbalzaken Marc Overmars gaven de Amsterdammers eerder al aan dat Liverpool de laatste tijd een vaak geziene gast is in de Amsterdam ArenA.

Tekst: De Telegraaf

Related posts