Jan Mölby: ‘Eriksen moet de stap naar Liverpool nu maken’

Christian Eriksen speelt op dit moment nog in het shirt van Ajax, maar het moment dat de Deense spelmaker de overstap gaat maken naar een grote buitenlandse competitie komt alsmaar naderbij. Landgenoot en Liverpool-legende Jan Mölby ziet de Ajacied graag vertrekken naar The Reds.

“Eriksen is precies het type voetballer waar Liverpool naar op zoek moet”, weet Mölby in de Liverpool Echo. “Maar ik weet zeker dat er ook interesse van andere clubs zal zijn. Het is een klasse speler. Een ouderwetse nummer tien, in alle opzichten. Hij is tweebenig, hij heeft een goede pass in huis en in de afgelopen maanden heeft hij ook wat meer gescoord. Hij heeft alles in zich om tot een topvoetballer uit te groeien.”

Mölby denkt dat Eriksen op veel speelminuten zou kunnen rekenen bij Liverpool. “Hij moet zo veel mogelijk kunnen spelen. Wellicht spreekt dat lichtelijk in het voordeel van Liverpool. De club kan Eriksen uitzicht op speeltijd bieden, althans dat denk ik. Hij is 21 jaar en moet nu de stap maken. Ajax is een geweldige club voor voetballers die zich willen ontwikkelen, maar je moet er niet te lang blijven”, besluit Mölby zijn relaas.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts