De Boer: ‘Volgens mij is niemand nu al bezig met psv’

Ajax verspeelde onnodig punten in de thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade en werd in de halve finale van de KNVB Beker uitgeschakeld door AZ. Hierna kwam de ploeg van Frank de Boer echter in een ‘flow’ te zitten en dankzij overwinningen op FC Twente, PEC Zwolle, AZ en NEC staat de regerend landskampioen zes speelronden voor het einde bovenaan in de Eredivisie.

Ajax speelt zondag thuis tegen Heracles, maar moet volgende week op bezoek bij psv, dat maar drie punten minder heeft. Volgens Frank de Boer is het vizier echter volledig gericht op de eerstvolgende wedstrijd. “De eerste wedstrijd is het allerbelangrijkste”, benadrukte De Boer op de website van zijn club. “Haal je daarin een goed resultaat dan ga je met meer vertrouwen naar de volgende. Volgens mij is niemand nu al bezig met psv.”

De Boer kan tegen Heracles nog geen beroep doen op Isaac Cuenca, maar Ryan Babel is fit genoeg om te kunnen beginnen. Christian Poulsen ontbrak vorige week tegen NEC nog wegens een hamstringblessure, maar is er zondag ook weer bij. Derde doelman Micky van der Hart en de al langer afwezigen Nicolai Boilesen en Davy Klaassen zijn daardoor de enige spelers in de lappenmand van Ajax.

Tekst: Voetbalzone

Related posts