Ajax gaat akkoord met 7 wedstrijden

Ajax en Luis Suarez accepteren het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB voor zeven wedstrijden schorsing vanwege het bijtincident in de wedstrijd tegen PSV. Suarez beet tijdens de topper zijn tegenstander Otman Bakkal in zijn nek. Het incident ontging scheidsrechter Björn Kuipers, maar was duidelijk te zien op televisiebeelden. Daarop werd er een onderzoek ingesteld en besloot Ajax de eigen aanvoerder eerder al een schorsing van twee wedstrijden op te leggen.

De aanklager heeft bij de strafmaat rekening gehouden met de strafkaart van Suarez. De aanvoerder van Ajax had nog een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd openstaan, naar aanleiding van zijn rode kaart begin dit seizoen in de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal tegen FC Twente.

Related posts